Roxana și Natura

Album cu poze

Minivacanța de Paște: La Băile Tușnad, 6 aprilie – 9 aprilie 2018

 

Anul acesta am decis ca Sfintele Sărbători de Paște, să le petrecem un pic mai departe de casă… să schimbăm oarecum decorul 🙂 . Și întrucât timp de 9 ani am lucrat ca agent de turism, nu m-am dezis și am venit cu propuneri concrete de oferte pentru această minivacanță. După lungi discuții, am reușit să conving familia să facem o escapadă la Băile Tușnad, una din cele mai mici stațiuni din România dar care are un farmec aparte… cel puțin pentru mine.

Am optat pentru un pachet de Paște, organizat de hotelul Ciucaș, la care am găsit cazarea și astfel, vineri dimineața (dar nu foarte de dimineață), o parte din grup a pornit spre destinație. Mai urmau să vină și alții de sâmbătă. Vremea se prefigura a fi una accpetabilă, doar pentru vineri se anunțau ceva ploi iar pentru restul zilelor… soare si temperaturi de primăvară… Perfect 🙂 Nici nu doream mai mult…

Printe facilitățile avute în pachetul de Paște pentru care am optat,  pot spune că am profitat din plin atât de cele din interiorul hotelului precum Spa-ul sau piscina sau sauna… dar și serviciile de cazare sau masă ireproșabile ale hotelului… personal amabil, prietenos, gata să te ajute cu orice… Pe această cale pot spune că recomand cu căldură acest hotel.

Sâmbăta avem stabilită o excursie care era inclusă în pachet, în zona Lăzărești – la 12 km de Băile Tușnad, mai precis de hotelul la care eram cazați. Această excursie a fost o experiență inedită și a fost cu grup format din mai mulți turiști cazați în Băile Tușnad, plus ghid local. Excursia a constat în plimbarea cu căruța trasă de cai de către localnicii din zona respectivă. Pot spune că am mers pentru prima oară pe un traseu de munte cu căruța trasă de niște minunați căluți, iar zona pe care am parcurs-o dar și care am vizitat-o este minunată. Pozele spun totul. La destinație am fost serviți cu pălincă și kürtős 🙂 iar atmosfera era una grozavă, de voie bună. A fost cu adevărat o zi grozavă și o experiență de neuitat.

Și restul zilelor petrecute la Băile Tușnad au fost frumoase din toate punctele de vedere. În ultima zi, în drum spre casă, am făcut un popas de câteva ore la Lacul Sfânta Ana, unde o mulțime de turiști ca noi, se bucurau de priveliștea și aerul curat al zonei. La final, la plecare, am avut parte în parcare și de o vizită neașteptată a doi urși : mamă și pui, apariții destul de obișnuite (din păcate…) în zonă. Se pare că aceste animale nu prea le era frică de oameni și cercetau cu curiozitate mașinile din parcare… dar într-un final… ne-au lăsat în pace… 🙂 Totul e bine, când se termină cu bine.

Este bine să mai faci din  când în când o astfel de ieșire… Pot spune că am simțit pe propria piele diferența de aer dintre cel din Brașov… poluat și cel din Tușnad… Seara, după plimbările din timpul zilei… picam rupți de oboseala și dormeam fără întrerupere până a doua zi…. Ia diminețile… când ieșeam pe balcon… ne bucuram de un aer proaspăt de munte și nu unul plin de noxe, cu iz de combustibil ars, așa cum ni se întâmplă deseori în Brașov, dimineața când deschidem fereastra… Acest lucru ar trebui să ne pună pe toți pe gânduri… Acțiunile noastre au repercursiuni asupra mediului înconjurător și până la urmă se întorc astfel tot împotriva noastră…

« de 2 »

 

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Roxana și Natura

Theme by Anders Norén